En vecka kvar.. Knappt!

Nu är det en vecka kvar till operationen. Det känns stressigt, om jag inte tappar de kilon jag har kvar skjuter dom upp operationen visserligen. Men det känns faktiskt förjväligt att fortsätta på dieten. Jag vill kunna äta lite soppor och grejjer, nu är det bara pulver som gäller. Kanske kan jag prata med dom och berätta hur och vad jag har gjort så kanske dom är överseende, men det känns kanske konstigt om dom skulle göra ett undantag. Men men, jag ska ju inte ge upp ännu. Än har jag tills fredag att tappa de två, högst tre kilon jag har kvar. Nu blir det till att jobba.
Hittade både byxor och skor på stadium.se. Det kändes trevligt att hitta kläder i rätt storlek och allt till ett bra pris 498:-. Nu vill jag bara att kläderna ska komma så att jag åter kan ha ett par bekväma byxor på mig att motionera i. Aja jag återkommer med mera info här nån dag framöver. Ska inte heller glömma att lägga upp (alltså ta) mina mått.

Har handlat idag :)

Skulle in till "stan" och handla nya byxor och nya motionsskor, nja det blev det ju inte för det första hittade jag inga byxor i min storlek sen hittade jag inga skor som passade min budget. Dock köpte jag ett hopprep så jag har hoppat för fullt idag. Har lite ont i magen, antingen är det håll eller så är jag bar otränad. Jag satsar på det sistnämnda xD
Nåja har haft en bra dag idag. Mår bättre igen, humöret är bra igen och saker har börjat ta fart hemma. Det är skönt, nu går jag inte och irriterar mig på småsaker längre. Jag tror att min kropp börjar vänja sig vid att inte äta och att ha brist på saker. Som tur är är det inte alls så långt kvar nu, vågen visade 118 idag så jag är på god väg. SKÖNT!! Jag återkommer sen mer mera saker. Just nu har jag inte mer att skriva.

Torsdag..

Jani, vad ska jag skriva idag? Jag känner mig som en papegoja som upprepar mig hela tiden. Just nu går det bra, jag mår bra och när jag känner mig svag tar jag en halv Dextro för att få lite snabb energi. Annars har jag inte så mycket att säga just nu. Jag pratade med dietisten på Aleris och hon skällde på mig för att jag dricker förlite vatten så nu har jag vatten vid min sida hela tiden. Känner mig mycket piggare nu när jag dricker mera vatten. Ska in och väga mig i morgon så då får vi veta "the ugly truth". Förhoppningsvis har det gått bra och jag står under 118. Eftersom jag vart lite manisk med vågen har gubben gömt den för mig. Tack det hjälper.

Usch vad trött jag är på pulver.

Verkligen helt utled på att dricka min mat hela tiden. Jag är så hemskt psykiskt hugrig, det luktar mat i skolan hela dagarna och folk äter framför näsan på mig fast jag går undan. Det är lite frustrerande. Men jag kan ju inte be skolan sluta äta bara för att jag inte gör det. Men som tur är slipper jag matlukt och dylikt hemma. Gubben äter innan jag kommer hem från skolan, det uppskattar jag hemskt mycket! Jag slipper komma hem och bli slagen i ansiktet av matlukt och annat som kan fresta. Han är för go, vi har inget hemma alls som kan fresta mig att fuska, om jag ska fuska vill jag inte fuska med ett knäckebröd. Men jag vill inte fuska, jag har inget för det.

Jävla skitvåg..

Jag vägde mig i morse och trott eller ej så stod jag åter igen på 119 kilo. Jag undrar vad det var som vad så mysko igår.. Men det spelar ingen roll från och med nu är det hardcore som gäller. Bara vatten och pulver... Som tur är har jag gubben som hjälper mig nu när jag känner mig nedstämd och otaggad. Aja kör hårt!

Fan fan fan fan FAN!!!

Jag är så jävla sur och besviken på min kropp så att jag kan spy. Jag har kämpat stenhårt och skött mig med pyttesmå undantag. Snacka om att en del saker kommer och biter en i arslet på en gång!! Jag gick ner till 119 kilo och var skitstolt och tänkte åka in och väga mig på vårdcentralen för att vara säker. Visstserru!! Idag vägde jag mig och helt plötsligt, då snackar vi alltså mindre än tolv timmar, står jag på 124.6 kilo!!! Helvetes jävla piss skit!! Jag är så jävla besviken på mig själv att jag kan spy, jävla helvetes kropp jävel.

Ny vecka, nytt block.

Ja block heter ju faktiskt våra ämnen i skolan. Matte A har jag nu, inte det roligaste i världen men klart nödvändigt för kompetensen. Annars har det varit en okej dag, fick gå hem en timma tidigt för att jag vart helt slut och svag i knäna. När jag kom hem åt jag faktiskt, ja jag åt lite sallad och sen var vi ute och gick. Gubben min har hittat en ny trevlig runda, inte lika många backar men effektiv ändå. Nu ska jag kolla på Halloween från 1978 och gosa ner mig med katten, gubben och mitt täcke. Myyyysigt värre.

Inga hardcore pass direkt.

Nej idag har vi tagit det rätt lugnt. Två pass, fram och tillbaka från affären (1km) och en liten rund på ca 1 km. Som sagt en lugn dag. Men det är ju faktiskt söndag idag. Nu har jag börjat inse hur passivt mitt liv har varit. Varför har jag inte varit ute och gått förut i motionssyfte, det är helt underbart. Jag känner mig så fri när jag kommer hem och sätter mig ner. Jag känner mig så pigg och underbart uppfriskad. Samtidigt som min kropp undrar vad jag sysslar med, jag har ont lite här och var tex ryggen, knäna och höften. Men det kommer bli bättre när kroppen har fått vänja sig vid att vara lite mera aktiv. Just nu står vågen på ~119 kg (!!!). Det käns helt underbart att jag har kommit under 120 kilo och bytt tiotal. Det betyder att jag har ca 3 kilo kvar tills jag har uppfyllt villkoren. Det känns ofattbart. Jag vågar inte lita på min våg så på fredag ska jag in till vårdcentralen och väga mig på deras våg. Det känns som att jag kan lita mer på den än på min. Då återkommer jag med en uppdatering om min vikt.

Annars har vi städat lite idag, gubben dammsög och jag tog ett krafttag och fixade vår garderob. Vad skönt det känns när det är organiserat. Vi får se hur lång tid den får vara så. Hade en liten kissekatt som hjälpte mig med att se till att kläderna låg stilla genom att lägga sig på dom och spinna ner dom. Det var snuttigt men han var ivägen rätt ofta.
Nu ska jag antingen spela lite eller kolla på TV med gubben. Blir nog tidigt ikväll, känner mig trött.

Lördag är härligt.

Jag tycker om lördagar, då har jag tid att gå ut mycket. Idag har jag varit ute två gånger och motionerat och en tredje gång ska det bli. Först i morse körde jag och gubben en powerwalk till och från affären en liten stund efter att jag hade vaknat. Sen vid tolv gick vi ut igen och körde en powerwalk på den STORA rundan som är ca 2,5 km med backar som tar kål på en. En av backarna har 20% lutning, det är tungt som fan, den är brant och lång och jag håller på att dö när jag är uppe. Men det är det värt, har inte ställt mig på vågen idag eftersom att jag anser att om jag ställer mig på vågen för ofta känner jag att inget händer. Då blir jag frustrerad och tillslut ger jag upp. Och det är ju klart roligare att ställa sig på vågen och se att man har gått ner lite :)

Ska ta några bilder på den stora rundan så ska ni få se backarna. Den ena är brant som fan och ganska lång och seg, den andra är inte lika brant men lååååång och seg. Det är bra :) Nu ska jag njuta av en film i lördagsrusket. The Amityville Horror :D Finns det något bättre än en bra film när det regnar.

Inaktiv dag.

Idag har jag varit trött och känt mig utpumpad, plus träningsvärk på det. Har haft en lat dag utan någon vidare motion att nämna, powerwalk fram och tillbaka från affären. Inget nämnvärt, ca 1.5 km.

Första prövningen.

Man vet inte hur svårt det är att banta innan man har försökt. Det är inte bara svårt för att man inte äter mat och känner sig hungrig hela tiden. Det är också svårt när man är i en miljö då det luktar mat väldigt ofta. Idag hade vi fortfarande redovisningar så vi satt i aulan på skolan. Brevid mig satte sig en klasskamrat och började äta en gorbys pirog. Det luktade så jävla gott att min mage slog bakut på en gång. Min mage knorrade och grymtade och bad mig med alla sina medel att stoppa något i den. Som tur är har jag viljestyrka när jag har min gubbes stöttande ord i bakhuvudet ekar, så jag klarade det utan att fuska på hela dagen. Jag är rätt stolt faktiskt.

Idag fick jag en väldigt fin gest :) Jag fick blommor som ett lycka till. Tack Sara, det var väldigt sött gjort av dig. Jag fick en väldigt vacker bukett som hon har bundit själv. Mycket bra jobbat! Jag lägger in en bild på den när jag orkar, nu är jag hungrig, sugen och grinig. Efter smärta kommer belöningen. Jag ska fan i mig lyckas med att gå ner de resterande kilona!! 

Tänkte dela med mig av min frukost.

Varje morgon äter jag samma sak.
*En Nutrilett Shake Chocolate
*En Detox från Easy Shape
*Två piller från Easy Shape
*Lite äppelcidervinäger

Jag tror att jag måste sluta med vinägern däremot, jag får så hemskt ont i magen. Ställde mig på vågen i morse, den visar två kilos viktnedgång. Jag skulle gissa på att det är all min vätska i kroppen som är borta. Om inte så är det ju kul. I vilket fall som helst så ska jag hålla på såhär i tre veckor till, det spelar ingen roll. Jag måste ju minska fettlevern inför operationen. Nåja en bild på min frukost ska ni få iaf. Dom tre sista pillrena minns jag inte namnet på. Ämnesomsättningspiller eller såna som minskar hungerskänslor.


Motion...

Kom på att jag inte har lagt upp hur jag gör för att motionera.
Varje morgon går jag fram och tillbaka från skolan. Det kanske inte låter så mycket men jag lägger in en bild på trapporna som jag måste gå upp och ner för varje morgon och varje eftermiddag.
Sen på eftermiddagarna efter att jag har kommit hem och druckit middag och vilat en liten stund går jag ut med gubben cycklandes brevid mig. Jag försöker motionera i intervaller så jag går powerwalk och springer. Jag lyckades för första gånger på flera år springa mellan tre lyktstolpar!!!  Dete är första gången på hur länge som helst! Jag längtar tills jag kan springa längre. Efter att jag har varit ute på eftermiddagen med gubben så tränar jag med gummiband.

Några tips för er som äter Nutrilett Shake Chocolate.

*Ta riktigt KALLT vatten till shaken, då smakar den mer choklad och banan och den får inte så kornig kostistens.
*Är du sugen på glass eller sorbé så kan du ställa din shake i frysen en stund så får den en härligt krämig konsistens.
*Känner du ett sug efter något att tugga på kan du alltid äta sk "nollmat" (gurka, isberg, paprika, tomat) som inte innehåller någonting alls i stort sett. Eller så kan du tugga tuggummi, det funkar för mig.

Och så till bilderna. Stentrappan är den jag får gå upp för på morgonen och den i trä är den jag går upp för på eftermiddagen. Det händer att jag tar en genväg genom skogen för att undvika trätrappan på morgonen. Inte utav lathet, åhnej, utan för att den är fylld med frost på morgonen vilket gör det SNORHALT! Jag vill undvika att bryta benen i detta nu.



Ni kanske ser frosten på de nedre bilderna, då förstår ni också varför jag tar en omväg då och då. Nu förstår ni varför skolvägen inte är en ren baggis, det kommer bli men inte ännu.

Första dagen på dieten avklarad.

Idag har det i stort sett varit en vanlig skoldag med redovisningar. Ska göra en matredovisning här, både för er och för min skull

Frukost:
Nutrilett Shake Chocolate

Lunch:
Nutrilett Shake Chocolate

Middag:
Nutrilett Shake Chocolate
Lite gurka
En halv gul paprika
En handfull cashewnötter


Nu kanske ni sitter där och tänker "varför äter hon nötter?". Jo det är ju så att om kroppen ska bränna fett behöver man en liten del i den dagliga maten. Därför har jag valt en nöt som både jag och min gubbe tycker om. Eftersom han också tycker om cashew så ser han till att jag inte ska äta upp alla eftersom han också vill ha några. På så sätt hjälper han mig att se till att jag inte äter för många. Det uppskattar jag väldigt.
Samtidigt så sparkar han mig i arslet så att jag kommer ut på kvällen.

Fick en smärre shock när jag ställde mig på vågen idag, den pekade på att jag hade gåt UPP två kilo idag. Det kan ju inte stämma. Det skulle ju vara sjukt om jag började gå upp i vikt när jag har börjat banta. Jävla skitvåg. Får se till att skaffa en ny så fort som möjligt.
Lägger upp en bild på min middag.

Ca 20% av nötterna ligger i gubbens mage. Plus att katten hjälpe mig att kontrollera maten med att lukta på allt innan jag åt den.

Nu börjas det.

Fr.om idag börjar jag med nurilett shake med chokladsmak. Rättelse till förra inlägget Nutrilett Shake är en VLCD (VeryLowCalorieDiet) och jag skrev LCD.
Det känns bra och jag är taggad. Som tur är har jag min gubbe som hjälper mig när energin tryter. Nu ska jag dricka upp min frukost så återkommer jag senare idag med motion och kanske mått om jag orkar det idag.

Första dagen.

Idag var jag på Aleris mottagning i Lund på gruppinformationsmöte med några andra, sen pratade jag med ansvarig kirurg och tillslut pratade jag med en sköterska.
Jag har varit JÄTTE nervös i flera veckor för det här mötet eftersom det var då jag skulle få reda på om jag skulle få operationen eller inte.

Efter ett LÅÅÅÅNGT informationsmöte och ett samtal med standardfrågor med ansvarig kirurg fick jag reda på att om jag lyckas tappa 8 kilo på tre veckor får jag operationen den 6 December. Det är en helt underbar känsla måste jag säga, jag var så hemskt nervös för det mesta som kunda gå fel. Just nu sitter jag hemma och njuter av ett sista glas Cola medans min älskade ligger i soffan och sover.

I morgon börjar jag en LCD (Low Calorie Diet) med Nutrilett. Jag kommer sluta äta mat helt och bara leva på min LCD för att lyckas gå ner 8 kilo på tre veckor.
Jag kommer att skriva i morgon eftermiddag så får ni se hur min dag ser ut.
Hittade ett nyare kort med den nya korta frisyren. Lägger upp den bara för att den är så himla söt. Min kisse är en gosegris.

Första inlägget.

Hej!
Jag är en mycket överviktigt tjej och denna blogg är en start mot mitt nya liv. I denna blogg kommer jag lägga upp bilder, mått, tankar och andra saker. Jag har mest startat denna blogg för min egen del, för att jag ska kunna läsa vad som händer i mitt liv, för att jag ska kunna bläddra tillbaka och se vad det var för tankar som for igenom mitt huvud just den dagen. Samtidigt är denna blogg till för att andra som funderar på Gastric Bypass och undrar vad som händer med en efter OP. Jag kommer vara brutalt ärlig här och den som inte tycker att det passar sig kan läsa en annan blogg.
Här kommer jag lägga upp allt som händer med min kropp, med mitt sinne och med min attityd gentemot mig själv och andra.
Det får duga som presentation och beskrivning. Jag slänger med en ganska nytagen bil på mig själv.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0