Lat dag

Yepp, idags ka jag ha en lat dag tror jag... Jag ska göra lite sallad och sen ska jag ge mig på en mumsig ryggbiff.. Försiktigt såklart. Annars så har jag inget annat på agendan idag. Ska kanske gå ut en snabbis men jag är trött idag. Sen kan jag inte spela heller för att banken inte är öppen så jag kan inte sätta in pengar på mitt konto... OCh så vitt jag vet tar inte WoW kontanter xD
Nåja jag dör ju inte av att inte spela på ett par dagar, nej verkligen inte. Jag ska kolla runt hemma när mina mjukisar har torkat och se om dammsugaren vill komma ut och leka ;)
Nu ska jag kolla på en film, vilken vet jag ännu inte.

McDonalds.

Jajamensan! Idag har jag fått min hemskt efterlängtade cheeseburgare. Det var ASGOTT!! Jag har längtat efter det sen en månad innan operationen. Jag har tjatat och tjatat om att vi ska åka iväg och äta. JAg vet inte varför för nu när jag fick en så var den inte så god som jag mindes. Men väldigt gott var det. Det fastnade lite lätt men det gick ner med lite vatten på det.

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Vi har kastrerat katten idag. Jag är lite orolig för honom, men det är klart. Han är ju min goseplutt. Det ser bra ut och det blöder inte längre men han är helt seg. Det ser ut som att han är gjord av sirap. Lite småkul när han går runt och vinglar men jag skrattar inte åt honom eftersom katter skäms lätt.

Dags för det positiva!

Ja som ni har läst har jag ett inlägg som är väldigt depp. Den dagen mådde jag otroligt dåligt och inget gick som jag ville, varken mat eller skola. Nu ska jag dra upp allt det positiva som kom med operationen! Jag vill ju inte att någon ska ångra sig om operation bara för att jag har en dålig dag.
Det positiva med operationen är
*Jag går ner i vikt utan större ansträning
*Jag mår otroligt bra när jag har bra dagar
*Jag har inte ont i mina knän, höfter eller fötter längre
*Jag kan nöja mig med en liten bit sötsak, sen är det bra
*Jag har bättre väldigt mycket bättre kondis efter "bara" 20 kg
*Jag är mycket piggare
*Jag sover otroligt mycket bättre
*Jag har bättre självförtroende
*Jag kan ligga/sitta på andra sätt
*Jag kan ligga/sitta bekvämt
*Det är inte lika varmt
*Jag vågar prova nya saker
*Jag vågar släppa loss lite mer
*Jag tycker mer och mer om mig själv för varje dag som går
*Jag finner lycka i att prova kläder

Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst men jag misstänker att det skulle bli hemskt mycket att läsa.
Det enda negativa jag kan komma på nu när jag har en bra dag är att jag blir väldigt trött på kvällarna (och såklart under min tröttsvacka) och att jag fryser mycket lättare. Annars är mitt liv bra mycket bättre nu än innan. Och såklart att jag hela tiden är törstig. Men det är ju lätt att bli av med, drick massa vatten bra. Men om du som jag är grymt törstig hela tiden och om du dricker mer än 4 l vatten per dygn borde du gå till läkaren och kolla ditt socker. Det var det rådet dom som opererade gav mig. Mitt socker är som tur är normalt. Ska åka och kolla det igen om ett tag. Bara föra att vara säker.

Nu orkar jag inte skriva mera, nu är jag väldigt trött.

Glömde nästan...

Ja jag glömde ju nästan att skriva hur det gick med salladen!
Det gick bra faktiskt. Paprikan fastnade inte men jag åt inte tomaterna.. Det vågade jag inte... Annars gick allt ner väldigt bra, jag njöt i fulla drag av salladen och vitlöksdressingen.

Annars så har dt inte hänt så mycket idag, jag håller på för fullt med matten och tavlan i skolan. Kommer lägga upp en bild på tavlan sen när jag är färdig med den. Sen så kom mina nya piercingsmycken idag. En 1.6 x 8 mm circular barbell tilll näsan och en 1.2 x 10 mm labret till underläppen. Kommer ta en ny presentationsbild bara för att den gamla känns " out of date" nu. Då får ni se hur de ser ut. Antagligen blir det en svartvit bild eftersom jag älskar svartvitt.

Nåja, lite uppdateringar.
Jag står rätt stilla just nu, fortfarande på 104kg.
Jag har börjat gå till skolan på morgonen för att jag kände mig lat.
Mina nya byxor som jag köpte nyligen är nu förstora, så stora att dom hänger i rumpan.
Jag har inte tagit några nya mått ännu men det kommer
Jag har fortfarande ont i min tarmsväng.. Måste kolla upp det lite bättre.
Ryggen tar kål på mig så den måste jag börja träna för att slippa smärtan.

Annars har jag inget nytt just nu. Kanske men det minns jag inte nu. Nu är jag allmänt trött och mätt så jag ska stänga av datorn och titta på TV en stund innan jag och gubben kryper ner i vår varma säng.
Natti natti på er alla :)

Utmaning...

Yepp, idag ska jag ge mig på en kycklingsallad. Det är körsbärstomater, gurka, paprika, ost och kyckling såklart. Det ska bli gott. Jag återkommer senare med information om hur det gick.. Om något fastnade eller om allt gick bra. Förhoppningsvis fastnar inget, det skulle vara tråkigt, jag som tycker om sallad så mycket.

Ute på resturang!

Japp, idag tog jag och gubben oss tid och gick ut och åt kinamat. Det var väldigt gott men jag föråt mig lite. Nu är jag proppmätt. Jag betsällde friterad kyckling med sötsur sås, men den var inte friterad. Eftersom jag faktiskt har gjort en operation för att gå ner i vikt så valde jag att fråga om jag kunde få vanlig kyckling bara. Det gick såklart bra :) Det jag inte åt upp åt gubben upp så det vart ju inte så slöseri med pengar.

Nu är jag inte lika orolig för den sociala aspekten längre. Nu har jag ju faktiskt sett själv att jag kan gå ut och äta gott även om jag inte äter lika mycket. Nu oroar jag mig mer för att äta förmkt när jag är ute :P Men sånt är väldigt lätt att kontrollera.

Om ni skulle ha några frågor, åsikter eller annat som ni vill framföra så kan ni alltid skriva det i en kommentar som alla andra^^

Livet efteråt...

Ja hur känns det nu? Helt ärligt?
Jani, det känns konstigt... Ibland är jag så lycklig för att jag äntligen har fått tummen ur arslet och gjort något åt mitt liv och den situation jag satte mig själv i.

Tyvärr är jag lite nere majoriteten av tiden. Mat har alltid varit något jag har varit bra på, både att laga och att äta. Visserligen kan jag fortfarande laga grym mat, kunskaperna försvinner inte. Men lusten att stå framför spisen försvinner mer och mer varje dag. Jag har verkligen ingen lust att stå och laga gottig mat åt mig och min älskade när jag knappt kan äta det jag lagar. Det är hemskt tråkigt. Sen känner jag mig lite nere pga (igen) den sociala aspekten.. Att fika är borträknat, att bli bortbjuden på middag känns helt värdelöst.
Sen så kommer vi till skolan.. När jag äter i skolan känner jag mig, av någon konstig anledning, oerhört stressad. Jag tror att det beror mycket på att jag behöver spy om något fastnar och skolans toaletter är ju inte direkt ljudisolerade, sen också att jag vill hinna ut och röka och vara social med mina vänner.

För att hålla humöret uppe gör jag några saker.
*Mäter mig eller läser mina mått på bloggen.
*Ställer mig på vågen och ser framstegen.
*Pratar med nära och kära som stöttar mig.
*Gosar ihop mig med gubben och förklarar hur jag känner.

Just nu är min gubbe hemskt stöttande mot mig, när jag säger att jag känner mig ledsen frågar han varför, sen lyssnar han och sen håller han om mig. Det är skönt, då känns det mycket bättre.
Just nu heter mina bästa vänner isvatten och fullkornstoast. Och gubben såklart.

Idag har jag visserligen en dålig dag, jag är trött och less på att saker inte går som jag vill. Jag ska skriva samma sak fast i positiv anda någon dag då jag känner mig lite piggare.
Usch, mycket text...

Hur min mage ser ut nu.

Jag googlade och hittade en rätt okej bild på hur en gastric bypass ser ut när den är gjord. Tänkte lägga upp den här så att alla kan se hur jag ser ut på insidan.. "På insidan är vi alla lika" HA! vilket bullshit ;)


-

Just nu fastnar det mesta som jag äter.. Kanske är jag svullen just nu eller så har jag glömt att jag ska äta långsamt, men jag tycker att jag gör det. Och jag har ju min gubbe som säger åt mig om jag äter för fort.
Det enda som verkligen går ner nu är isvatten och fullkornstoast. Lite mysko att något så klumpigt som bröd ska gå ner när knappt pasta går ner. Men jag är glad att jag kan äta något alls.

Mitt isvatten känns livsviktigt för mig just nu, har jag inte kallt kallt vatten hos mig blir jag väldigt törstig väldigt fort och blir lättretlig. Det kanske är min kropp som behöver något annat, det kanske är min hjärna som reagerar för att jag inte trycker i mig massa saker som jag inte bör längre.

Jag unnar mig fortfarande saker, som tex en chokladbit då och då eller en väldigt avslagen cola. Dom stunderna tycker jag om, det är härligt att kunna äta en liten bit choklad och sen vara nöjd, eller att dricka 1½ dl cola och känna mig tillfredsställd. Fast det känns väldigt konstigt att inte vara hungrig, det känns helt ärligt lite tomt. Men det är det klart värt. Just nu visar vågen 104½ kg och det betyder att jag nästan har gått ner 21 kilo.. Det saknas ½ kg visserligen, men jag vägde mig med kläder på kvällen. Skit samma tänker jag mest, det går åt rätt håll och jag känner sakta men säkert hur mitt självförtroende kryper fram.

Nu ska jag roa mig med att sova, det är skönt nu när jag sover bekvämt :)

Ha en trevlig helg på er!

Helger.

Vad gör ni på helgerna för att tiden ska gå? Tar hand om barn, tittar på film, har utflykter och annat kul? Berätta jag vill gärna veta :)
Mina helger ser i stort sett likadana ut hela tiden. Jag tycker om rutiner :) Dagen börjar med frukost, mediciner och dator. Sen så brukar vi gå ut en kort runda. Annars spelar jag faktiskt mest på helgerna. Gubben tittar på Australian Open just nu så jag slipper ha dåligt samvete för att jag sitter vid datorn hela tiden.. Det finns roligare saker än tennis, som att tex se målarfärg torka. Och när det inte är tennis så är det vintersport ala skidskytte och liknande.. Det klarar jag mig också utan.
Just nu skrattar jag gott åt min katt som har klämt in sig mellan täcket och påslakanet, det är hemskt roligt^^

Mysko..

Av någon konstig anledning är jag ruskigt sugen på salt!
Aja sånt händer väl kan jag tänka mig, jag kanske fixar en soppa eller något som är lite saltare men jag vet inte.. Jag äter nästan inge kryddor längre, för att skona magen, och dåkänns det lite dumt att börja salta massor igen.
Nåja..

Som det är nu så måste jag snart börja ha förlovningsringen i en kedja runt halsen, jag tappar den nästan och det vill jag inte, den är påtok för värdefull för att tappa. Jag skulle nog aldrig förlåta mig själv. Det är en vacker ring som jag fick välja själv :) Nej jag har faktiskt inte så mycket att säga just nu, jag ska kolla på "Death Becomes Her" om en stund med gubben, jag älskar när hon skjuter hål på Goldie Hawns mage xD

Ha en underbar helg!

Ang diverse stavfel och liknande.

Jag har precis suttit och läst igenom min blogg och upptäckte vissa stavfel.. Faktum är att jag är väldigt noga med hur jag skriver. Men jag skriver fort och då blir det lätt slarvfel. Dessutom så spelar jag WoW, det har jag spelat dagligen i sex år och det gör att många svenska ord får en annan bokstav i slutet.. Som tex lika, det blir like.. Det är såna stavfel som jag stör mig lite på, men det är inte så mycket att göra åt. Ni får helt enkelt stå ut med det ;) För er som läser och kanske spelar så kan ni få lite kul info ;)
Main: Diuu
Klass: DK
Ras: Draenei
Andramain: Misserabel
Klass: Druid
Ras: Night Elf 
Server Kul Tiras (normal)

Sen är jag en altoholic så jag har massa alts också, nån som är över lvl 60 och några som är under... Spelar ni på samma server så får ni gärna säga hej :)

...

Ja just nu har jag inte så mycket att skriva om. Det är mycket att göra i skolan, håller på med ett stort projekt plus matten som alltid är rena grekiskan för mig. Och det hjälper ju inte att min mattelärare ska förklara sönder allt. Nåja, om jag har tur så klarar jag mattekursen, har jag otur så får jag göra om den sista delen nästa termin. Det är iofs inte hela världen men jag vill ha det färdigt nu så att jag slipper skiten nåt mer.

Nog om skolan. Jag vägde mig i morse och nu står jag på 104 kg. Sammanlagt 21 kgs viknedgång. Det är väldigt roligt, nu ska jag försöka börja röra på mig lite mera, jag är fortfarande otroligt trött men det får jag väl vänja mig vid. Jag har faktiskt inte så mycket mer att skriva om.
Som ni vet så skriver jag inte varje dag, jag skriver när det har hänt något som är värt att skriva om. Eller om jag bara behöver skriva av mig lite. Om ni är missnöjda med att jag bloggar varannan dag eller så så får ni helt enkelt säga till så ska jag se om jag kan knopa ihop något lite oftare.
Ta hand om er!

Nya mått.

Nu har jag och gubben roat oss med att ta nya mått på mig :) Här ska ni få se resultaten.

Original mått
Lår: 80cm
Mage: 126cm
Stuss: 129cm
Överarm: 43cm
Vad: 51cm
Hals: 37cm
Bröst: 119cm

Nya mått
Lår: 78cm (2cm)
Mage: 98cm (28cm)
Stuss: 124cm (5cm)
Överarm: 40cm (3cm)
Vad: 47cm (4cm)
Hals: 36cm (1cm)
Bröst: 102cm (17cm)

Jag har dessutom vägt mig bara för en liten stund sen och vågen står på 106 kg, det betyder att jag har gått ner 19 kg sen dieten och 12 kg sen operationen. Det är helt underbart!!!

Bilder!




Se vad lite nya kläder kan göra. Numera har jag storlek 48 istället för 52 och XL/L istället för XXL/XXXL!!!!
LOVELY!

Lugnt just nu.

Ja som titeln säger är det lugnt just nu. Det händer inte så mycket, jag står stilla på vågen och äter i stort sett som vanligt igen. Ska ta mina mått här nån dag när jag minns det. Min gubbe är dock världens bästa. Han hjälper mig att komma ihåg att äta, ta mina vitaminer och mineraler och sporrar mig när jag känner mig långsam och tjock :) Jag har varit till skolans reception och skaffat mig ett passerkort så när detk ommer jag jag börja träna. Kommer ha min kära med mig för jag har ingen aning om hur jag ska göra, det vet dock han. Idag var jag sugen på vita bönor i tomatsås, men bönor är inte det bästa att äta just nu. Så gubben fixade vita bönor i tomatsås utan vita bönor och lätt stekt falukorv. Det var asgott så jag flörtar med honom så att jag kan få ha med mig det på torsdag till lunch :)

Annars har det inte hänt så mycket just nu, jag har gjort lite i skolan, en stor abstrakt tavla som jag ska hänga i vardagsrummet och en teckningsuppgift som vi fick idag. Titta i en tidning och hitta något som inspirerar. Jag hittade ordet Cirkus så jag gjorde en sirkuC FROM HELL med Pennywise från "IT" som stephen king har skrivit. Kanske lägger upp en bild på den abstrakta tavlan, jag är inte så duktig på att teckna så jag behåller teckning för mig själv.

Ha det bra alla !

Tankar och funderingar.

Jag har tänkt lite på sista tiden. Jag har kommit underfund med att hungerskänslor handlar väldigt mycket om ens psyke.. Såklart. Men det jag tänkte på är följande.. Idag har jag ätit två dl soppa och en smörgås. Det är påtok förlite det vet jag men jag är inte hungrig och har inte lust. Tillbaka till ämnet. Innan operationen kunde jag äta massiva mängder och fortfarande känna mig hungrig. Det är såklart inte så konstigt att jag inte känner mig hungrig det förstår jag med. Men jag tänker mest på den lilla lilla näringen som min kropp får i sig som i stort sett bara försvinner, som min kropp inte tar upp eftersom dom har tagit bort så mycket tunntarm. Det klarar man sig egentligen inte på. Testa att äta lika mycker som jag gör på en dag så ska ni få se vad jag menar.
Det jag vill komma fram till är att jag tror att hungern är psykisk, inte alls så fysisk som man själv tror.

Det finns en sak just nu som gör mig lite deprimerad. Jag har tänkt mycket på den sociala aspekten när det kommer till mat och liknande. "Vi ses över en middag" "Ska vi ta en fika" "Får jag bjuda på något", två av tre "situationer" är oerhört tråkiga både för mig och för dom som jag äter med. Dels de faktum att jag knappt kan äta något och sen det faktum att jag är så begränsad för tillfället. Om någon frågar mig "Får jag bjuda på något" då tackar jag och säger att ett glad vatten vore gott. Just nu är vatten det enda som jag verkligen verkligen vill ha.

Det får räcka med tänkande för idag. 

Första dagen i skolan, avklarad!

Jepp, idag var första dagen på vårterminen. Härligt att träffa alla vänner och bekanta igen. Det var jättemånga som faktiskt la märke till att jag har gått ner i vikt. Det gör mig jätte sporrad!! Det ger mig energin att röra på mig mera och äta som jag ska.
Det är otroligt svårt att äta när man inte är hungrig. Jag är inte ens sugen på mat längre. Samtidigt som det är rätt skönt så känns det tomt. Men det är ju sånt som man vänjer sig vid, hoppas jag. Nu ska jag lägga mig på soffan och titta på TV med min käresta en stund. Finns inget gosigare och mer sömnframkallande än gosa i soffan med den man älskar och en spinnande katt på magen. Haha :D

RSS 2.0